Endura modellen

Ga meteen naar de verschillende modellen
De Minn Kota Endura modellen zijn al vele jaren de meest populaire elektromotoren van Minn Kota. Door het eenvoudige bedieningsgemak, betrouwbaarheid een vriendelijke prijs is de Minn Kota Endura één van de meest verkochte modellen. Daarnaast zijn dit de modellen waar de meeste nieuwe electromotor eigenaren hun eerste ervaringen mee opdoen, om vervolgens na jaren van veel gemak, over te stappen op een luxer model.

Voor de zelfde losse prijzen, extra advies en set aanbiedingen met accu, lader en zekeringset kijk op EBBM.nl
Minn Kota Endura C2

Model Volt Thrust

LBS

Lengte

Inch

Endura 30 12 30 30
Endura 34 12 34 36
Endura 40 12 40 36
Endura 45 12 45 36
Endura 50 12 50 36, 42
Endura 55 12 55 36, 42

Endura telescoophendel

 

Telescopische handgreep
Endura is voorzien van een ergonomische, zes-inch telescopische handgreep voorcomfortabel, licht sturen.

 

Minn Kota Power Prop

Power Prop
De Kracht Propeller levert extra vermogen om u te helpen door begroeiing heen te komen. Past op de 3-1/4 “en 3-            5/8” diameters (alle huidige Endura modellen).

 

Minn Kota Bracket Hendel Sluiting beugel
Onze beugel levert een rotsvaste bevestiging die sterker is dan conventionele brackets. Speciale composiet materialen zijn     bestand tegen buigen, vervormen en UV-schade.

 

Minn Kota Standenschakelaar5 versnellingen
5- schakelstanden  ​​motoren. Dit geeft u 5 standen vooruit,  3 achteruit.

 

Minn Kota Flexibele schachtOnverwoestbare composiet schacht – Levenslange garantie!
Pond voor pond, onze composiet schacht is sterker dan staal. Hij buigt bij een botsing en zal niet breken, knikken of roesten. Daarom zijn we er genoeg van overtuigd om dit de enige trolling-motor schacht te maken die is gegarandeerd voor het leven.

 

Minn Kota | Koele Stille krachtStille Kracht
Geen elektro motor blijft koeler of is stiller dan een Minn Kota. Onze extra grote windingen en collectoren voeren warmte af, wat resulteert in koelere werking, langere batterij duur en een langere levensduur van de motor. En onze unieke lager systeem vermindert de wrijving en geeft dus geluidsreductie.  Zo stil, u zult hem nooit horen aankomen.

Minn Kota garantie

 

Twee jaar garantie

Deze motor wordt ondersteund met twee jaar garantie Minn Kota’s.

 

 

Beschikbare Endura modellen

Minn Kota Endura 30

 

De Endura 30 weegt ongeveer 9 kg maar heeft toch voldoende stuwkracht voor een maximale waterverplaatsing zo´n 600 kg. De meestgebruikte toepassing is echter voor roeiboten en voor kleine rubberboten. De maximaal haalbare snelheid ligt op een 7 tot 8 km-uur. Bij een rubberboot met een rechte spiegel zal de max snelheid rond de 5 – 6 km/uur liggen. Het stroomverbruik op vol vermogen is ca. 27 Ampere en ca 30 Ampere bij het op gang komen. Daarmee kan met een 105 Amp/uur deep/cycle accu een kleine 3 uur op vol vermogen worden gevaren. Echter op de laagste stand kan dan wel meer dan 10 uur worden gevaren. De Endura 30 is enkel verkrijgbaar met een 30“schacht (kortstaart).

De motorsteun is vervaardigd van speciaal composiet dat sterk genoeg is om onverwachte krachten en spanningen het hoofd te bieden en is tevens ongevoelig voor de invloed van UV stralingen. De composiet schacht is onbreekbaar maar kan wel buigen. De Endura modellen zijn de stilste motoren in hun soort.

Bestel de Endura 30 rechtstreeks bij EBBM.

koop de Minn Kota Endura 30 met paypal
€ 179,-  snel en veilig via paypal

 

Minn Kota Endura 34

De Minn Kota Endura 34 weegt rond de 10 kg en is sterk genoeg voor boten met een maximale waterverplaatsing van zo’n 700 kg. Daarmee is dit
model sterk genoeg voor (zeil)boten van zo’n 4 meter lengte. Met een 105 Amp/uur accu kan met een Endura 34 tussen de 2 en 8 uur gevaren worden, afhankelijk van de snelheid. Het stroomverbruik op vol vermogen is ca 33 Ampere voor de Endura 34. Bij het op gang komen is het stroomverbruik ca. 10% hoger. Deze motor wordt veel gebruikt voor roeiboten en voor kleinere zeilboten tot zo’n 4 meter.

De Minn Kota Endura 34 is enkel verkrijgbaar met een 36 inch schacht (langstaart) maar doordat de diepgang instelbaar is, kunnen deze motoren ook zonder problemen gebruikt worden voor boten welke een kortstaartmotor vereisen.

Bestel de Endura 34 rechtstreeks bij EBBM.

koop de Minn Kota Endura 34 met paypal
€ 199,-  snel en veilig via paypal

 

Minn Kota Endura 40

De Endura 40 weegt rond de 12 kg en is sterk genoeg voor boten met een maximale waterverplaatsing van zo’n 800 kg. Daarmee is dit model sterk genoeg voor zeilboten met zo’n 4,5 meter lengte. Met een 105 Amp/uur accu kan met een endura 40 tussen de 2 en 9 uur gevaren worden, afhankelijk van de snelheid. Het stroomverbruik op vol vermogen is ca. 39 Ampere voor de Endura 40. Bij het op gang komen is het stroomverbruik ca. 10% hoger. Deze motoren worden worden veel gebruikt voor roei- en visboten en voor kleinere zeilboten als thuiskomertje of om de haven in- en uit te varen.

De Minn Kota Endura 40 is enkel verkrijgbaar met een 36 inch schacht (langstaart) maar doordat de diepgang instelbaar is, kunnen deze motoren ook zonder problemen gebruikt worden voor boten welke een kortstaartmotor vereisen.

Bestel de Endura 40 rechtstreeks bij EBBM.

koop de Minn Kota Endura 40 met paypal
€ 299,-  snel en veilig via paypal

 

Minn Kota Endura 50

De Minn Kota Endura 50 weegt rond de 12 kg en is sterk genoeg voor boten met een maximale waterverplaatsing van zo’n 1200 kg. Daarmee is dit model sterk genoeg voor (zeil)boten van zo’n 4,5 tot 5 meter lengte. Met een 105 Amp/uur accu kan met een Endura 50 tussen de 1 en 6 uur gevaren worden, afhankelijk van de snelheid. Het stroomverbruik op vol vermogen is ca 45 Ampere voor de Endura 50. Bij het op gang komen is het stroomverbruik ca. 10% hoger. Deze motor wordt veel gebruikt voor visboten en kleine sloepen en voor kleinere zeilboten tot zo’n 5 meter.

De Minn Kota endura 50 is verkrijgbaar met een 36 inch schacht.

Bestel de Endura 50 rechtstreeks bij EBBM.

koop de Minn Kota Endura 50 met paypal
€ 389,-  snel en veilig via paypal

 

Minn Kota Endura 55 | 36″ en 42″ schacht

De Minn Kota Endura 55 weegt rond de 12 kg en is sterk genoeg voor boten met een maximale waterverplaatsing van zo’n 1300 kg. Daarmee is dit model sterk genoeg voor (zeil)boten van zo’n 5 meter lengte. Met een 105 Amp/uur accu kan met een Endura 55 tussen de 1 en 6 uur gevaren worden, afhankelijk van de snelheid. Het stroomverbruik op vol vermogen is ca 50 Ampere voor de Endura 55. Bij het op gang komen is het stroomverbruik ca. 10% hoger. Deze motor wordt veel gebruikt voor visboten en kleine sloepen en voor kleinere zeilboten tot zo’n 5 meter.

De Minn Kota endura 55 is verkrijgbaar met een 36 en 42 inch schacht.

Bestel de Endura 55 36″ lengte rechtstreeks bij EBBM.

koop de Minn Kota Endura 55-36 met paypal
€ 429,-  snel en veilig via paypal

Bestel de Endura 55 42″ lengte rechtstreeks bij EBBM.

koop de Minn Kota Endura 55-42 met paypal
€ 449,-  snel en veilig via paypal

7 gedachten over “Endura modellen

 1. marc

  Goedemorgen,
  Vraag; ik heb een polyesther boot van zo,n 3 meter lang weegt rond de 100kg rechte spiegel en 2 personen in de boot; ik wil een electrische buitenboordmotorset aanschaffen; ik wil echter wel een snelheid van rond de 15 km per uur bereiekn; wat kan ik het beste aanschaffen??

  1. minnkota Bericht auteur

   Beste,

   Dat gaat met Minn Kota niet lukken, wat wel kan is de Torqeedo Cruise. Bij EBBM.nl hebben zij een aantal keuze’s als mooie sets. U kunt daar vrijblijvend informeren.
   gegroet.

    1. minnkota Bericht auteur

     Beste Johan,

     In principe zou de vmf semi-tractie accu 12V 105A die je nu gebruikt zeker in rustige vaart tot 4 uur moeten kunnen varen. (afhankelijk van de snelheid) Als je een sterkere accu wil zou je AGM kunnen overwegen, een deep-cycle is tot 80% procent te ontladen in tegenstelling tot een semi-tractie met zijn 60%. Echter is AGM wel een stuk zwaarder. Wat een andere optie zou zijn is een lithium accu, Rebelcell heeft op dit een prachtige AV lijn met een 12V 70A accu. Deze accu heeft vertaald naar lood een capaciteit van 140A. Lithium is tot 100% te obtladen en heeft een constante ontlading, bij lood merk je naarmate die verder leeg wordt getrokken dat het vermogen achteruit gaat. Alle genoemde accu;s staan in de webshop van EBBM.nl Zeker de moeite waard om eens te gaan kijken. Specificaties worden hierin ook duidelijk vermeld.

     Vriendelijke groeten Team Minn Kota

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.